ARAG Official partner KNVB scheidsrechters

Ons partnership voelt als een natuurlijke match. Want daar waar de scheidsrechter het voetbalspel begeleidt, begeleidt ARAG het spel van de samenleving. Beiden hanteren regels, de-escaleren als het kan en treden ferm op als het moet.

Sinds het seizoen 2018/2019 is ARAG ook partner van de VAR (video assistent referee) en naamgever van het ARAG KNVB Replay Center. Wij hebben gekozen voor deze uitbreiding van het partnership, omdat wij geloven in de toegevoegde waarde van nieuwe technologie. Zowel binnen het voetbal als de juridische dienstverlening. Met technologie als driver voor vernieuwing en de persoonlijke interpretatie en beslissing van de scheidsrechter of jurist zien wij een perfecte combinatie in mens en technologie.

ARAG FairPlay Certificering 

Goede scheidsrechters zorgen samen met spelers en trainers voor een sportieve en plezierige wedstrijd. Zij dragen bij aan de kwaliteit van het voetbal. De KNVB en ARAG stimuleren samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van scheidsrechters en meer plezier op het veld.


Verenigingen met een professioneel arbitragebeleid worden na een uitgebreide scan door de KNVB gecertificeerd. Daarmee krijgen zij het felbegeerde ARAG KNVB FairPlay certificaat en een bijbehorend scheidsrechterspakket. Daarnaast wordt elke gecertificeerde club uitgenodigd voor diverse evenementen om het kennisniveau op het gebied van arbitrage en begeleiding op niveau te houden.


Dat het arbitragebeleid professioneel wordt uitgevoerd zie je terug in de begeleiding, opleiding en uitrusting van scheidsrechters. Daarnaast worden de clubs uitgedaagd om kennis te delen met andere verenigingen in hun dorp, stad of regio waardoor de aandacht voor een goed scheidsrechtersbeleid zich als een olievlek over Nederland verspreidt.


“De KNVB en ARAG stimuleren samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van scheidsrechters en meer plezier op het veld.”


Inmiddels hebben 80 verenigingen in Nederland het certificaat ontvangen. Een resultaat waar we trots op zijn!

video-play-button

Terugblik Fairplay evenement

 Dit ziet het publiek

Gedurende het jaar zijn we met diverse campagnes en doorlopende acties zichtbaar bij het publiek. Zoals met de (virtuele)boarding tijdens voetbalwedstrijden. Ook speelden we in op de deelname van Björn Kuipers aan het WK. En samen met de KNVB hebben we de scheidsrechters bedankt tijdens de Week van de Scheidsrechter.


Sinds eind 2018 mogen we ook één voetbalfragment per speelronde laten zien ondersteund met audiocommunicatie tussen de VAR en de Scheidsrechter. Uniek in de voetbalwereld en een mooie manier om te laten zien hoe de VAR zorgt voor meer fairplay binnen het voetbal.video-play-button

Match of the future

video-play-button

Week van de scheidsrechter

video-play-button

VAR AJAX- Feyenoord