Maatschappelijke

betrokkenheid

ARAG is er  niet alleen voor verzekerden. 

Voor ARAG is maatschappelijke betrokkenheid meer dan ethisch beleggen of recycling. We zijn een organisatie met het hart op de juiste plaats. Wat wij doen is mensenwerk, en dat is voor onze klanten enorm waardevol. Die betrokkenheid en interesse in mensen is er niet alleen voor onze klanten. We voelen ons ook sociaal verantwoordelijk. Daarom ondersteunen wij maatschappelijke projecten. Met vrijwillige hulp en inzet, ter plekke, voor degenen die dat goed kunnen gebruiken. Lees hoe wij dit doen.


Wandelen met bewoners van Lisidunahof

Aan de rand van Leusden ligt het psychogeriatrisch zorgcentrum Lisidunahof. Het zorgcentrum biedt een warme en afwisselende leefomgeving voor haar bewoners.


Lisidunahof organiseert jaarlijks De Wandelweek. ARAG-medewerkers zetten zich tijdens deze week in door te wandelen met de bewoners. Vaak ontstaan er dan de leukste gesprekken. Een welkom uitje voor de bewoners, maar ook de ARAG-medewerkers vinden het een bijzondere en enerverende ervaring!

ARAG
(onder)steunt voedselbank

ARAG ondersteunt de Voedselbank in Leusden. Niet in de vorm van geld, maar met ‘helpende handen’. Een aantal keer per jaar zet een groep ARAG-medewerkers zich in door voedselpakketten in te pakken. Bij het uitreiken van deze pakketten is vaak een groep enthousiaste medewerkers betrokken. Rondom de feestdagen is er extra hulp nodig bij het inpakken en uitdelen, ook hier helpt ARAG ieder jaar graag bij.


In 2018 was ARAG ook betrokken bij één van de winkelacties van de Voedselbank Leusden. Deze actie bestaat uit het verzamelen van producten door ARAG-medewerkers die door het winkelend publiek worden aangeboden. Dit gebeurt in diverse supermarkten in Leusden. Dit resulteert in een mooie aanvulling op de al bestaande activiteiten rondom voedselpakketten.

ARAG streeft naar
‘groen doen’

ARAG heeft aandacht voor duurzaamheid. Met het project ‘Duurzaam stappen maken naar een kleinere voetafdruk’ nemen we het verbruik binnen ARAG onder de loep.


Zo zijn er bijvoorbeeld maatregelen genomen om het aantal zakelijke kilometers te beperken door het promoten van videoconferencing. Is de manier van afvalinzameling duurzaam ingeregeld. Wordt er gebruik gemaakt van een warmte en koude opslag, waarmee het pand in de winter duurzaam wordt verwarmd en in de zomer gekoeld. Ook het woon-werkverkeer krijgt de nodige aandacht. Het reizen naar het werk per fiets of ov wordt gestimuleerd door het verstrekken van een vergoeding aan de medewerkers. Ook staan er e-bikes in de fietsenstalling waarvan iedere medewerker gebruik kan maken. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het wagenpark wordt ook continu gemonitord.

ARAG HELPT!

ARAG is een maatschappelijk betrokken onderneming en heeft een bevlogen mbo-team. In de afgelopen zeven jaar zijn er veel hulpbehoevenden geholpen. En door zichtbaar te helpen is de maatschappelijke betrokkenheid van ARAG breed op de kaart gezet in de regio Leusden.


Het mbo-team organiseert samen met lokale maatschappelijke organisaties diverse activiteiten. Medewerkers van ARAG worden in de gelegenheid gesteld om een aantal uur per jaar te besteden aan deze activiteiten. Hierdoor komen de medewerkers ‘samen in beweging’ en kunnen zo iets moois betekenen voor een ander. Er wordt altijd enthousiast gereageerd als er vrijwilligers worden gezocht binnen de organisatie. De maatschappelijke betrokkenheid onder de medewerkers is groot. Het is mooi om te zien dat wij daarmee het verschil maken. Onze hulp wordt enorm gewaardeerd en na afloop is de dank groot!


Organisatie Matchbeurs

In Leusden wordt jaarlijks een Matchbeurs gehouden. Tijdens deze beurs komen maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Leusden samen om matches te sluiten In 2016, 2017 en 2018 is deze Matchbeurs bij ARAG gehouden.


Hoe ziet zo’n ochtend eruit?

Na een gezamenlijk ontbijt wordt de beurs geopend door de burgemeester. Vervolgens is de beursvloer een uur geopend voor de deelnemers. Deelnemers doen een ‘speed-date’ met elkaar. Is er een match, dan worden er afspraken gemaakt. In 2018 zijn er ruim 150 matches gesloten. ARAG heeft zelf ook een aantal matches gesloten, waaronder met:

  • De Spelotheek: ARAG vrijwilligers gaan meehelpen de Spelotheek meer bekendheid te geven
  • De Avondvierdaagse Leusden: ARAG vrijwilligers bieden een helpende hand tijdens deze dagen
  • Stichting Welzijn. ARAG vrijwilligers gaan onderzoeken wat Stichting Welzijn, de bewoners van Lisidunahof en ARAG voor elkaar kunnen betekenen voor een seminar over jong dementerenden. Ook gaat een groep medewerkers meehelpen bij uitstapjes.
  • Opgeruimd Leusden. ARAG medewerkers dragen bij aan een schone omgeving door zwerfafval op te ruimen in de buurt van het ARAG kantoor.

Er zijn dus weer mooie matches gesloten!