Flight claim service

ARAG FlightClaim helpt gedupeerden schade van vertraging te verhalen

ARAG heeft een service ontwikkeld om te achterhalen of een passagier bij vluchtvertraging recht heeft op compensatie en als dat zo is deze te verhalen bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit is ARAG FlightClaim. Deze service is beschikbaar voor zowel klanten als niet-klanten van ARAG.


Snel en simpel compensatie berekenen

Het werkt eenvoudig. Op de website flightclaim.com kan het vluchtnummer worden ingevoerd, waarna direct verschijnt of je in aanmerking komt voor compensatie. Deze compensatie kan oplopen tot wel € 600,- per persoon en staat los van de ticketprijs. Ook maaltijden en overnachtingen worden soms vergoed.


Zelf claimen of ARAG inzetten

Gedupeerde passagiers kunnen uiteraard zelf achter hun geld aan gaan. Maar bij het inschakelen van ARAG is de kans groter dat dit slaagt, want luchtvaartmaatschappijen werken niet graag mee. In de meeste gevallen komt de rechter eraan te pas. ARAG behaalt in zulke gevallen vaak succes. Daarbij geldt: no cure no pay. Bij een geslaagde inzet van ARAG draagt de gedupeerde 25% van de uitgekeerde vergoeding aan ARAG af. En als wij er niet in slagen de compensatie te regelen, dan betaal je niets.

Wij kunnen passagiers uit Nederland en België (zowel Nederlands- als Franstalig) helpen. Daar blijft het niet bij. We zijn ambitieus en op weg naar verdere Europese expansie.


Passagiers vaak niet op de hoogte van recht op compensatie

Bij een vertraagde, overboekte of geannuleerde vlucht heeft een passagier mogelijk recht op compensatie. Vaak zijn passagiers hier echter niet van op de hoogte of weten ze niet hoe dit aan te pakken. ARAG helpt daarbij.


Of een passagier een vergoeding krijgt wordt bepaald door drie vragen:

  1. Vertrekt u vanaf een luchthaven in Nederland, België of Duitsland of komt u daar aan?
  2. Is de vlucht meer dan drie uur vertraagd?
  3. Is er geen sprake van een zogeheten ‘buitengewone omstandigheid’? Denk hierbij aan politieke onrust, slecht weer, vogel in de motor of andere zaken die overmacht voor de luchtvaartmaatschappijen zijn.

Als het antwoord op alle vragen ja is, dan is de kans groot dat er uitbetaald wordt. De ervaren, gespecialiseerde juristen van ARAG zoeken dit graag voor passagiers uit.

 Ga naar website >

Terug naar Toegankelijke rechtsbijstand