Woord van
de directie

ARAG wil iedereen een betaalbare toegang tot het recht geven.

Dat was in 1935 de maatschappelijke drive van onze oprichter en dat is het anno nu nog steeds van ons familiebedrijf.


Onze ambitie? Het zijn van de beste juridische probleemoplosser voor onze klanten, particulier en zakelijk. Door er altijd te zijn, hen écht te willen begrijpen en optimaal te servicen. Wij willen problemen oplossen en liever nog voorkomen. Onze juridische hulp maken we voor onze klanten betaalbaar door het aanbieden van een rechtsbijstandverzekering. Klanten waarderen onze dienstverlening met een 8,2. Daarom ben ik trots op onze medewerkers die zich elke dag volop inzetten voor onze klanten. Deskundig, betrokken en bereid altijd dat stapje meer te willen doen. 


Inspelen op veranderingen

De huidige tijd kenmerkt zich door verandering en een toename van complexiteit en risico’s. Veelal ook met juridische gevolgen, al staan we daar vaak niet bij stil. Als er dan vragen of (dreigende) conflicten zijn, staan onze juristen en advocaten klaar om te helpen. Om dit te kunnen borgen besteden wij veel aandacht aan het vakmanschap van onze bijna  700 collega’s - waarvan het merendeel juristen en advocaten -. Wij investeren in de ontwikkeling van hun kennis en competenties. Ook vinden wij het belangrijk een werkomgeving te creëren waar het plezierig werken is.


Ook onze bedrijfstak staat bol van veranderingen. Veelal ingegeven door de razendsnelle ontwikkelingen en inzet van technologie en nieuwe vormen van media. Hierdoor veranderen klantbehoeften en -gedrag ook steeds sneller. Wat gisteren nieuw was, is vandaag normaal en morgen al weer achterhaald.

ARAG speelt vanzelfsprekend in op de uitdagingen van de komende jaren. We zetten in op het vereenvoudigen en digitaliseren van klantprocessen en de ontwikkeling van nieuwe bedieningsconcepten. Daarnaast werken we elke dag aan het verder verbeteren en kostenefficiënt maken van onze dienstverlening. In onze Legal Tech Studio in Amsterdam werkt een aantal zeer gedreven innovatiemanagers aan het toepassen van nieuwe technologieën om onze klanten nog beter te kunnen helpen. Zij hebben bijvoorbeeld een chatbot ontwikkeld om klanten ook na openingstijd van dienst te kunnen zijn. Door vanuit co-creatie samen te werken met partners, waaronder start-ups, ontstaan verrassende initiatieven om onze dienstverlening verder te verbeteren.


Financieel gezond familiebedrijf

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij in staat zijn om mee te gaan met de toekomstige uitdagingen. Behalve dat wij deel uitmaken van een zeer solide en financieel gezond internationaal concern, zijn we ook een familiebedrijf. Dat maakt dat wij onafhankelijk, ondernemend, slagvaardig en vanuit een lange-termijn perspectief werken. En dat onze klanten écht op de eerste plaats staan.


Ons moederconcern met vestigingen in 17 landen bestaat inmiddels meer dan 80 jaar en heeft een leidende positie  in de wereld van ‘legal protection’. ARAG werkt in Nederland vanuit Amsterdam, Rotterdam, Roermond en Leusden (hoofdkantoor). In ruim vijftig jaar zijn wij op eigen kracht gegroeid tot een juridisch dienstverlener met een premieomzet van €140 miljoen in 2016, bijna zevenhonderd medewerkers en een miljoen klanten. Dit hebben wij bereikt door de kwaliteit van ons (juridisch) werk. Maar ook door de zorg voor onze klanten, distributiepartners en eigen medewerkers continu bovenaan te zetten. Wij zijn er trots op dat wij van veel relaties dan ook al jarenlang het vertrouwen krijgen om samen te werken.


Klantbeleving en vernieuwing centraal

We zijn financieel sterk en hebben we een prima klant- en medewerkerstevredenheid. Toch is dit geen reden om achterover te leunen. Sterker nog, als directie voelen wij ons dagelijks uitgedaagd om deze belangrijke indicatoren verder te verhogen. De komende jaren blijven voor ARAG in het teken blijven staan van het versterken van klantbeleving en vernieuwing. Dit door onze klanten op relevante momenten positief te verrassen en in te spelen op hun wensen. Maar vooral om hen zo goed mogelijk te helpen bij het oplossen van juridische vragen of conflicten. Omdat we geloven in de kracht van het intermediaire distributiekanaal, intensiveren wij de relatie met de partners die onze rechtsbijstandverzekeringen adviseren. Ook vernieuwen we onze producten en werken we samen met onze Legal Tech Studio aan innovatieve proposities. Zo verandert ARAG steeds meer naar een moderne juridische dienstverlener of beter gezegd juridisch probleemoplosser.


Maatschappelijk ondernemen

In 2017 heeft ARAG haar officieel partnership met de KNVB Scheidsrechters verlengd. Dit is al jaren een een logische match. Want waar scheidsrechters staan voor fairplay op het veld, staat ARAG voor fairplay in de samenleving. Met het FairPlay programma blijven wij ons samen met de KNVB richten op het vergroten van het respect en waardering voor scheidsrechters binnen het voetbal. Bovendien ontwikkelen wij vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid met de KNVB sportieve experimenten om verruwing op de voetbalvelden terug te dringen.


Sponsoring stichting Hulphond Nederland

Vanuit diezelfde maatschappelijke betrokkenheid heeft ARAG in 2017 de stichting Hulphond Nederland omarmd. Zij hebben ruim 30 jaar ervaring om mensen met een fysieke, geestelijke of emotionele zorgvraag te helpen met een hulphond.  Hierdoor worden ze zelfredzaam, leven niet langer in onzekerheid en hebben het gevoel er weer helemaal bij te horen. Met de komst van een hulphond krijgen mensen weer structuur in de dag en een vriend voor het leven. ARAG en Hulphond Nederland bieden mensen daarmee een nieuw perspectief. Omdat door wie we zijn, we er voor iedereen willen zijn.


"Door elke dag ons werk een stukje beter te willen doen, onze relatie met onze (distributie) partners te versterken én blijvend aandacht te geven aan de ontwikkeling en werkplezier van onze medewerkers, kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst van ARAG.”


----------------------


Marc van Erven

CEO ARAG Nederland