Maatschappelijke
betrokkenheid

ARAG is er  niet alleen voor verzekerden. 

Voor ARAG is maatschappelijke betrokkenheid meer dan ethisch beleggen of het recyclen van plastic bekers. Daarom ondersteunen wij maatschappelijke projecten. Met vrijwillige hulp en inzet, ter plekke, voor degenen die dat goed kunnen gebruiken. Lees hoe wij dit doen.


Wandelen met bewoners van Lisidunahof

Aan de rand van Leusden ligt het psychogeriatrisch zorgcentrum Lisidunahof. Het zorgcentrum biedt een warme en afwisselende leefomgeving voor haar 168 bewoners.


Lisidunahof organiseert jaarlijks De Wandelweek. Helaas is de wandelweek in 2017 om organisatorische redenen niet doorgegaan. Zowel bewoners als ARAG-medewerkers vinden het altijd een bijzondere en enerverende middag. Daarom wilden wij het er niet bij laten zitten. Het mbo-team is in gesprek met Lisidunahof om samen een wandelmiddag te organiseren in het voorjaar van 2018. Op deze middag wandelen enthousiaste ARAG-medewerkers met de bewoners. Vaak ontstaan er leuke gesprekken tijdens het wandelen. Een welkom uitje voor de bewoners. 

ARAG
(onder)steunt voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij zijn vaak financieel niet (meer) in staat om eten te kopen. Een voedselbank helpt deze mensen in de vorm van voedselpakketten. Het gaat om noodhulp voor mensen die tijdelijk financieel niet rond kunnen komen. Het aantal mensen dat deze steun nodig heeft stijgt nog steeds.


ARAG ondersteunt de Voedselbanken in Leusden en Amersfoort. Niet in de vorm van geld, maar met ‘helpende handen’. Een aantal keer per jaar zet een groep ARAG-medewerkers zich in door voedselpakketten in te pakken. Bij het uitreiken van deze pakketten is vaak een groep enthousiaste medewerkers betrokken. Rondom de feestdagen is er extra hulp nodig bij het inpakken en uitdelen, ook hier helpt ARAG ieder jaar graag bij.


In 2017 is ARAG ook betrokken bij één van de winkelacties van de Voedselbank Leusden. Deze actie bestaat uit het verzamelen van producten door ARAG-medewerkers die door het winkelend publiek worden aangeboden. Dit gebeurt in diverse supermarkten in Leusden. Dit resulteert in een mooie aanvulling op de al bestaande activiteiten rondom voedselpakketten.

ARAG
streeft naar
‘groen doen’

ARAG heeft aandacht voor duurzaamheid. Met het project ‘Duurzaam stappen maken naar een kleinere voetafdruk’ neemt het verbruik binnen ARAG onder de loep. Dit doen we om onze Mondiale Voetafdruk te verkleinen. 


De projectgroep richt zich voornamelijk op zaken als verwarming, wagenpark, verlichting, elektrische apparatuur en papierverbruik.
Zo zijn er maatregelen genomen om het aantal zakelijke kilometers te beperken door het promoten van videoconferencing. Ook heeft ARAG digitaal werken doorgevoerd, hiermee besparen we significant op papier. Vanuit dezelfde besparingsgedachte worden plastic bekertjes gerecycled. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het wagenpark krijgen eveneens de nodige aandacht.

ARAG HELPT!

ARAG is een maatschappelijk betrokken onderneming en heeft een bevlogen mbo-team. In de afgelopen zeven jaar zijn er veel hulpbehoevenden geholpen.
En door zichtbaar te helpen is de maatschappelijke betrokkenheid van ARAG breed op de kaart gezet
in de regio Leusden.


Het mbo-team organiseert samen met lokale maatschappelijke organisaties diverse activiteiten. Medewerkers van ARAG worden in de gelegenheid gesteld om een aantal uur per jaar te besteden aan deze activiteiten. Hierdoor komen de medewerkers ‘samen in beweging’ en kunnen zo iets moois betekenen voor een ander. Er wordt altijd enthousiast gereageerd als er vrijwilligers worden gezocht binnen de organisatie. De maatschappelijke betrokkenheid onder de medewerkers is groot. Het is mooi om te zien dat wij daarmee het verschil maken. Onze hulp wordt enorm gewaardeerd en na afloop is de dank groot!


Organisatie Matchbeurs

In Leusden wordt jaarlijks een Matchbeurs gehouden. Tijdens deze beurs komen maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Leusden samen om matches te sluiten  In 2016 en 2017 is de Matchbeurs bij ARAG gehouden.


Hoe ziet zo’n ochtend eruit?

Na een gezamenlijk ontbijt wordt de beurs geopend door de burgemeester. Vervolgens is de beursvloer een uur geopend voor de deelnemers. Deelnemers doen een ‘speed-date’ met elkaar. Is er een match, dan worden er afspraken gemaakt. In 2017 zijn er ruim 140 matches gesloten.  ARAG heeft zelf ook een aantal matches gesloten, waaronder met  woongroep Sint Joseph in Achterveld. ARAG-medewerkers gaan de woongroep in kerstsfeer brengen. Dat wordt door de bewoners van Sint Joseph enorm gewaardeerd. Dus weer een mooie match!