ARAG Official partner KNVB scheidsrechters

De KNVB scheidsrechters zorgen voor fairplay in het veld. ARAG-juristen zorgen voor juridische FairPlay in de maatschappij. 

Dat is waarom wij official partner van de KNVB scheidsrechters zijn. Samen met de KNVB hebben wij de FairPlay Certificering ontwikkeld. Hiermee stimuleren wij voetbalclubs in Nederland om een professioneel scheidsrechtersbeleid te ontwikkelen. Zodat ook hun club een ‘FairPlay zone’ wordt. Inmiddels zijn er al 75 clubs in Nederland FairPlay gecertificeerd.

ARAG FairPlay Certificering 

Goede scheidsrechters zorgen samen met de spelers en trainers voor een sportieve en plezierige wedstrijd. Zij dragen bij aan de kwaliteit van het voetbal. De KNVB en ARAG stimuleren samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van scheidsrechters en meer plezier op het veld.


Verenigingen met een professioneel arbitragebeleid worden gecertificeerd.
Ook worden zij uitgedaagd om kennis te delen met andere verenigingen in hun dorp, stad of regio. Professioneel arbitragebeleid is terug te zien in zowel de begeleiding, opleiding en uitrusting van scheidsrechters als ook de waardering voor hen. Voetbalverenigingen met een goed arbitragebeleid krijgen een kwaliteitskeurmerk en een scheidsrechterspakket. Hiermee wordt het arbitragebeleid binnen de vereniging goed zichtbaar. Een prestatie waar gecertificeerde verenigingen trots op mogen zijn!

“De KNVB en ARAG stimuleren samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van scheidsrechters en meer plezier op het veld.”

Campagnes #scheidsbedankt

We werken aan zichtbaarheid voor FairPlay met publieksacties.


In 2017 hebben we tijdens de ‘Week van de scheidsrechter’ alle scheidsrechters bedankt. De actie
Hi-ha-scheids-bedankt was zichtbaar op verscheidene megamasten langs de Nederlandse snelwegen. Op social media werd de actie heel positief ontvangen.
In 2016 hebben wij ingehaakt op het EK Voetbal. De publieksactie ‘Thuisfluitpakket’ werd trending topic op social media. Het pakket is vele duizenden keren aangevraagd door voetbalfans. Klik hiernaast voor het filmpje.

video-play-button

Stop geweld tegen scheidsrechters

Wekelijks worden er ruim 30.000 voetbalwedstrijden gespeeld. Spelers, trainers en (assistent-)scheidsrechters beleven hier veel plezier aan. Helaas zijn er incidenteel ook wedstrijden die verpest worden door agressie. Vaak speelt dit zich af tussen voetballers onderling, maar soms keert het geweld zich ook tegen de scheidsrechter.


De KNVB en ARAG gaan samen de strijd aan tegen geweld op het veld en werken samen voor getroffen arbiters. ARAG heeft praktische tips en achtergrondinformatie opgesteld over alle facetten van het geweld tegen scheidsrechters. Deze informatie is speciaal geschreven voor voetbalscheidsrechters, maar ook arbiters, coaches en begeleiders uit andere takken van sport kunnen er hun voordeel mee doen.

Ga naar website  >

Laat het er niet bij zitten!

Negatieve incidenten kunnen een enorme impact hebben op scheidsrechters.
De KNVB en ARAG gaan de strijd aan tegen geweld op het veld. De KNVB en ARAG willen scheidsrechters die het slachtoffer zijn van agressie op en rond de velden zo goed mogelijk ondersteunen.


Weten hoe wij dit doen?

Kijk dan op onze pagina over geweld tegen scheidsrechters  >

“Negatieve incidenten kunnen een enorme impact hebben op scheidsrechters. De KNVB en ARAG gaan de strijd aan tegen geweld op het veld.”